Psykoterapi

Hos mig får du i psykoterapi lära dig nya strategier för att bättre kunna hantera din ilska.

Jag jobbar utifrån KBT och börjar alltid med ett första förutsättningslöst första samtal där du får berätta lite mer om ilskan och kanske andra teman/symtom som skapar problem i ditt liv och det du önskar hjälp med. Du bestämmer självklart själv om du vill fortsätta hos mig efter det inledande samtalet.


Magnus Renberg (Leg. Psykoterapeut och certifierad schematerapeut) Ilska.se

Jag jobbar varierat med både kvinnor och män samt långa och korta terapier. Jag erbjuder även parterapi och anhörigstöd. Eftersom jag har en integrativ och bred utbildning så kan jag anpassa behandlingen efter dina behov, vilket förstås är en viktig aspekt för ett lyckat behandlingsresultat.

Längre ner på sidan hittar mer information om behandlingsupplägg. Även under fliken fallexempel kan du läsa mer ingående om hur ett behandlingsupplägg för ilska/aggressionsproblem kan se ut.

Paketpris!

Just nu erbjuder jag ett paketpris om 4 st sessioner för 4000kr. ( Ordinarie pris 1200kr/45 min. Betalning sker med swish efter varje session. Vänligen kontakta mig på telefon eller mail för mer info.

För tidsbokning eller om du har andra frågor kring terapin!

Varmt välkommen att ringa upp eller maila mig om du vill boka tid eller har  har andra frågor kring terapin. Jag kan oftast erbjuda en tid inom ett par dagar om så önskas och ger snabb återkoppling. Välkommen att ringa på 📞 070-688 98 51 , maila till kontakt@ilska.se eller skriva via kontaktformuläret

Jag erbjuder terapi på plats eller via Zoom (Gratis app/nedladdning till telefonen/datorn som du sedan får en personlig inbjudan/länk till via mail). Min lugna och trevliga lokal ligger centralt i Stockholm på Hornsbruksgatan 11 vid Hornstull, Södermalm.

Precis vid tunnelbaneuppgången vid Högalidskyrkan efter den röda tunnelbanelinjen. Även 4ans buss stannar på Lignagatan vid Hornsgatan som är en parallellgata till Hornsbruksgatan. Det finns även ett parkeringshus alldeles intill för dem som kommer med bil.

 

Psykoterapi

Varje individ och situation är unik, därför utgår vi från just dig och kartlägger din livssituation , det du behöver hjälp med , och vad som kan tänkas driva din ilska.

Under terapin kommer vi att jobba med traditionella KBT-tekniker som du får möjlighet att lära dig så att du får mer verktyg och möjligheter att hantera din vardag och de situationer som du upplever som problematiska.

Det är vanligt att ilskan drivs av orättvisor av olika slag där olika värderingar och ideal skapar stor frustration. Eller att människor inte förstår, lyssnar eller triggar en på olika vis. Svartsjuka, skam- och skuldkänslor, rädslor, sorg och förluster av olika slag är andra vanliga skäl att söka hjälp.

Ilskan kan naturligvis vara passivt aggressiv eller utagerande och/eller ett symtom bland många andra, exemeplvis kopplat till depression, ångest, Adhd, Eips osv.

Psykoterapi

I behandlingen kommer vi att jobba med tanke-, känslo- och beteendeövningar på olika sätt.

Vid en svårare och längre terapi kommer vi även att jobba mer utifrån anknytning, tidiga livserfarenheter i livet utifrån försummade känslomässiga behov som behöver tillgodoses och läka.

Jag har en bred och integrativ utbildning vilket är en fördel eftersom jag som terapeut kan anpassa behandlingen efter person och problematik. Vilka metoder jag använder beror också på dina behov och mål med terapin.

Under fliken Fallexempel kan du läsa lite mer om hur ett behandlingsupplägg kan se ut beroende på problematik. Ett behandlingsupplägg beror också mycket på vad du som klient önskar få ut av en terapi.

Genom att öka förståelsen för dina egna psykologiska processer , samt en djupare känslomässig läkning, så kommer du sannolikt att kunna öka din förmåga att hantera din vardag på ett sätt som du önskar.

Lite om mig!

Jag heter Magnus Renberg och driver ilska.se. Jag är född och uppvuxen i Norrland men flyttade söderut för drygt 20 år sen. Sedan dess har jag jobbat med människor i olika former och med olika sorters problematik.

Ett genomgående tema i mitt yrke är att jag jobbat med svårare problematik där ofta aggression, utagerande och självskada varit en del av problembilden. Förutom psykoterapi erbjuder jag handledning utifrån behandlingsmetodik och klientbemötande samt olika personalprocesser. Jag erbjuder även föreläsningar och utbildningsinsatser för personal inom vård och omsorg.

Jag är legitimerad Psykoterapeut ( Steg 2) inom KBT med inriktning mot Schematerapi. Mina grundutbildningar är en kandidatexamen på Gbg U inom psykologi, med inriktning mot personal och arbetslivsfrågor samt en grundutbildning (Steg1) inom Kognitiv relationell psykoterapi. Utöver det har jag även en två årig utbildning inom Idrottsledarskap.

Legitimerad psykoterapeut är en skyddad titel.

Utöver din grundutbildning i psykoterapi ( s.k. steg 1 utbildning) måste du genomföra en s.k steg 2 utbildning ( 90 Högskolepoäng) för att få kalla dig dig legitimerad psykoterapeut. Den utbildningen kan bara genomföras av dom som har en grundutbildning som psykolog, läkare, socionom, sjuksköterska, präst eller beteendevetare med s.k steg 1 utbildning. Socialstyrelsen utfärdar på begäran legitimationen.

Inre balans


Inte sällan kan klienter i början känna ett litet motstånd till att söka stöd och ta tag i sina problem och man vet inte säkert vad man får ut av samtalen.

Som allra oftast känner dock människor som går hos mig stor lättnad och får hoppet tillbaka när de väl har tagit steget att inleda en terapi. Hoppas vi hörs och att vi tillsammans kan jobba bort det som skapar problem i din vardag!

Telefon

📞 070-688 98 51

E-mail

✉️ kontakt@ilska.se