ilska.se

Lär dig hantera din ilska i samtalsterapi!

Psykoterapi

Bli kvitt din osunda ilska genom psykoterapi hos mig!

Hos mig får du i psykoterapi lära dig nya strategier för att bättre kunna hantera din ilska. Problem med att hantera sin ilska är ett vanligt problem som ofta ställer till med stort lidande. Många som väljer att prova terapi känner visst motstånd i början men upplever oftast en stor lättnad när man väl tagit steget.

Magnus Renberg ( Leg. Psykoterapeut), Ilska.se

Jag jobbar utifrån KBT och börjar alltid med ett första förutsättningslöst första samtal där du får berätta lite mer om din livssituation och vad du behöver hjälp med. Varje individ och situation är unik, därför utgår vi från just dig och kartlägger din livssituation och vad som kan tänkas driva din ilska. Det är vanligt att ilskan drivs av orättvisor av olika slag där olika värderingar och ideal skapar stor frustration. Eller att människor inte förstår, lyssnar eller är oschyssta på olika vis. Svartsjuka, skamkänslor, rädslor, sorg och förluster av olika slag är andra vanliga skäl att söka hjälp.

Så här går det till att gå i psykoterapi och boka tid hos mig!

Du kan ringa 📞 070-688 98 51 eller maila ✉️ kontakt@ilska.se om du vill boka tid eller om du har andra frågor. Jag erbjuder terapi på plats eller via Zoom om så önskas. Min lugna och trevliga lokal ligger centralt i Stockholm på Hornsbruksgatan 11 vid Hornstull, Södermalm. Precis vid tunnelbaneuppgången vid Högalidskyrkan efter den röda tunnelbanelinjen. Även 4ans buss stannar på Lignagatan vid Hornsgatan som är en paralellgata till Hornsbruksgatan. Det finns även ett parkeringshus alldeles intill för dem som kommer med bil.

Jag svarar dig samma dag eller senast dagen efter om du kontaktar mig sent på kvällen. Jag erbjuder oftast en tid inom ett par dagar. Varmt välkommen att kontakta mig!

Psykoterapi

Under terapin kommer vi att jobba med traditionella KBT-tekniker som du får möjlighet att lära dig så att du får mer verktyg och möjligheter att hantera din vardag och de situationer som du upplever som problematiska. I behandlingen kommer vi att jobba med tanke-, känslo- och beteendeinterventioner på olika sätt. Vid en svårare och längre terapi kommer vi även att jobba mer utifrån anknytning, tidiga livserfarenheter i livet utifrån försummade känslomässiga behov som behöver tillgodoses och läka. Jag har en bred och integrativ utbildning vilket är en fördel eftersom jag som terapeut kan anpassa behandlingen efter person och problematik.

Genom att öka förståelsen för dina egna psykologiska processer och läka i känslomässiga sår så kommer du sannolikt att kunna öka din förmåga att hantera din vardag mer ändamålsenligt.

Hur lång är en psykoterapi?

En terapis längd kan se väldigt olika ut beroende på problematik och upplevt behov. Det kan ibland bara vara skönt med att avlastningssamtal där någonm kan lyssna, förstå och ge lite reflektioner som kan vara nyttiga. Dock är min erfarenhet att man behöver ge en terapi en chans åtminstone 4-6 ggr för att få en ökad förståelse och någon varaktig förändring utifrån sin livssituatiuon. Vid svårare och mer djupgående problematik kan dock en terapi sträcka sig över flera år så det är svårt att ge några generella riktlinjer. Under fliken Fallexempel kan du läsa lite mer om hur ett behandlingsupplägg kan se ut beroende på problematik.

Inre balans

Inte sällan kan klienter i början känna ett litet motstånd till att söka stöd och ta tag i sina problem. Det kostar mycket pengar och man vet inte säkert vad man får ut av samtalen. Som allra oftast känner dock människor som går hos mig stor lättnad och får tillbaka hoppet när de väl har tagit steget att inleda en terapi. Det är skönt att dela sina problem med någon kunnig som kan förstå och sätta in problematiken i ett sammanghang som gör att man höjer blicken och kan se sig själv och sin problematik utifrån ett nytt perspektiv.Hoppas vi hörs och att vi tillsammans kan jobba bort dina probelm!

Telefon

📞 070-688 98 51

E-mail

✉️ kontakt@ilska.se